11 августа 2010 г.

"ZERKALO" QƏZETİNƏ MÜSAHİBƏM, 2010 AVQUST 10

"Скорее всего, свободный мир находится в замешательстве, на перепутье, пытаясь определить, какую линию нужно выбрать в отношении "избалованного ребенка" в лице наших властей."
Запад в замешательстве

первая часть
Свободный мир устал от капризов "избалованного ребенка", считает Иса Гамбар

вторая часть
А в целом я считаю, что общество преодолеет эту атмосферу страха, когда оно поверит в возможность в изменения в лучшую сторону

112 комментариев:

  1. Sizin səbriniz hamiya nümunədir. Yeri gəlmişkən, Heydər Əliyevin də öz bloqu varmiş. Baxarmisiniz?
    Bloqda Heydər Əliyevin İran dövlətinin pulu ilə hakimiyyətə gəlməsi barədə yazilib. Əlbəttə ki, Siz İsa Qəmbərov İranin əleyhinə olduğunuza görə 1993 ildə İran H.Əliyev və Surət Hüseynovun vasitəsilə dövlət çevrilişi həyata keçirdi.

    http://otto.azeriblog.com/

    Surət Hüseynovun "itkin" silahdaşina aid yazi
    http://wihuela.wordpress.com/

    ОтветитьУдалить
  2. Salam Bashqanim bu cetin vaxtda size qadir allahdan uqurlar arzulayiram beli hakimiyet ozunu erkoyun ushaq kimi aparir cunki buda siz demishken gormemishlikden ve yaxud ozlerinin evezolunmaz saydiqlarindan ireli gelir ve yaxud rus dayilarinin bulari atmayacaqi barede verdikleri vede arxalanib istediklerini edirler.Bes bu gun muxalifet adina idiali olan heqiqetende menim muxalif kimi gorduyum Partiya bashqanlari ne edirler dolayisi ile bu reshimin eline oynayirlar son zamanlar Mirmahmud beyin keskin hetta ultimatum shekilli beyanatlari bizi hec sevindirmir kimdir bu insanlar ve ne isteyirler biz bele isteyirik o biri Partiyalar bele isteyir veten ucun uzulen siyasetci bele oyunlara getmez besdirin Mirmahmud bey size seslenirem yoxdur bele bir teshkilat. XALQ CEBHESI donemi bitib coxdan indi ayri-ayri ad qoyub 25 uzv yiqib mende varam demekle deyil bu gune kimi neye qadir olduqunuzu ortaya qoya bilerdiniz secki ili yaxinlashan kimi shertlerle danishirlar Eli Kerimli ile olan edavet butov muxalifetin birliyine manecilikden bashqa hecne ved etmir.Eli Kerimlide oz novbesinde cox tehlukeli birisidir yeni bu insanlarin tehlukesi sanki kimese aciq vermek kimi bir sheyle bashlayir siyasi ambisiyasi cox boyukdur menden bashqa hec kim Azerbaycani xilas ede bilmez kimi aura yaratmaqdadir oz etrafinda ve yaxin etrafi bunu cox meharetle edirler bunu demeliyem ki bezi Musavat bashqaninin muavinlerinden ferqli olaraq Eli Kerimlinin muavinleri cox meharetle Kerimlini birbasha cekishmelerden uzaq tuturlar Musavatda ise Arif beyden bashqa ele bir hec kime lazim deyil Partiyanin nufuzu bunu neden deyirem bu gun butu muxalif dusherge Musavata qarshi sanki bir savash aciblar ACMASIDA menim ucun bele formada melumdur ki,real guce malik ve real namizede yeni PREZIDENTLIYE namizedden gedir sohbet malik olan Musavati nedeise suclamaq Parlamente dushmeyin yolunda yashil ishiq kimi bir sheydir.Kerimliden sohbet acdim ve bir balaca uzaqlashdim qayidim bu meseleye ki, bu insan cox tehlukelidir Bashqanimdanda onun shirin diline inanmamasina xahish edirem AXCP Kerimlinin babasinin deyil ki, istediyini etsin Fuad kimi Serceleri doldurub yan- yoresine olarda hansi budaqa qonsalar orada civildeshirler.Ancaq men birliyi alqishlamisham ona goreki,Dushmenimin Dushmeni menim dostumdur anlamina gore.Men Musavatla fexr edir onun yolunda qanimi bele esirgemerem cunki onun vetenperver lideri var Musavat adina layiq lideri var Rasulzade-Elcibey adina layiq lideri var biz millet olaq Azad olaq qurtulaq Kurd mustemlemekemesinden Liderimize qulaq asaq onu deyerlendirek biqaneliyimizle ruhdan salmayaq.

    ОтветитьУдалить
  3. İsa bəy
    məncə azad dünya Azərbaycan iqtidarına deyil məhz sizə qarşı hansı yolu tutacağına dair çaşbaş qalıb. İnanın ki, siz kənardan qətiyyən səmimi görsənmirsiniz. Sizin simanız inandırıcı deyil.

    ОтветитьУдалить
  4. Siz bizi belə görürsünüz, olsun.
    Amma, məncə azad dünya Azərbaycanla bağlı ciddi demokratik dəyişiklik üçün yetərli siyasi iradə sahibi olsa imkanlar da, resurslar da, bu yola uyğun qüvvələr də tapa bilər.

    ОтветитьУдалить
  5. Bezi insanlar kordurmu deyim xestedirmi deyim yoxsa dolanishiqini muxalifetin liderine qara yaxmaq yolu ile tapan yaltaq ve simasizdirmi deyim bilmirem realistdir nedir bilmirem birce onu bilirem ki,Azad dunyaya Demokratik Turk dovleti bir o qederde onemli deyil bunu biz istesek olarda destek verer bizse bir qismimiz gozleme bir qismimizde yaltaqliqla meshquluq buna misal Realist sizi misal gostermek olar yaltaqliq adi heyat terzine cevrilmekdedir bu bir xestelikdir sanki esli nesli saf olan insanlarimiz bu xesteliye tutulmaz qaninda Turk-qani olan bu reshimle barishmaz qani qarishiqlar adini Realist qoyub bele sozler yaza biler Isa-Qember xalqin lideridir xalqsa oz sozunu deyecek ve birdaha vetenimizde sulale sisteminin qurulmasina imkan vermeyecek.

    ОтветитьУдалить
  6. İsa bəy
    Ölkədə ciddi demokratik dəyişiklik etməyin vaxtı hələ yetişməyib, çünki Qarabağ münaqişəsi həll olunmayıb. Bir təcrübəli siyasətçi kimi Qarabağ məsələsində Azərbaycana qarşı ikili standartları görməmiş deyilsiniz.
    Əgər desəydiniz ki "azad dünya Qarabağla bağlı ciddi dəyişiklik üçün yetərli siyasi iradə sahibi olsa imkanlar da, resurslar da, bu yola uyğun qüvvələr də tapa bilər" bu başqa olardı.
    Allah xatirinə, niyə tutmusunuz demokratiyadan buraxmırsınız!? Bir azda ikili standartlardan, dünya ölkələrinin ədalətsiz mövqeyindən danışın. Yalnız belə olduqda inandırıcı təəsürat bağışlaya bilərsiniz. İnanın mənə, sizi dinləyən sağlam düşüncəli insanların əksəriyyəti sizə inanmır. Bu yalnız mənim fikrim deyil. İstərdim ki, kənar müşahidələri nəzərə alıb tədbir görəsiniz.

    ОтветитьУдалить
  7. Mən razıyam ki,Qarabağın işğal altında olması demokratik dəyişikliklərə problem yaradır. Amma,bu eyni zamanda bəhanə kimi də istifadə olunur.
    Məncə, ölkəmizdə demokratiyanın olmaması da torpaqlarımızı azad etməyi çətinləşdirir.
    Mən hamının adından danışmıram, öz mövqeyimi bildirirəm.
    Siz də hamının adından danışa bilməzsiniz.
    Sizin fikirdə olanlarla diskussiyaya hazıram.

    ОтветитьУдалить
  8. Qeribe mentiqdir,Qarabag munaqishesi hell olunmayib,ona gore de olkede demokratik deyishiklik etmek olmaz.Bu iqtidarin sayesinde munaqishenin helli 17 ildir ki, dalana direnib ve hech vaxt hell olunmayacaq.Onda,bele chixir ki,biz xalq olaraq bashimizi ashagi salib, avtoritar rejimin yaratdigi antidemokratik usul-idare ile barishaq ve butun bu neqativ hallara goz yumaq.Ancaq, men realist beyin yazdiginin eksini fikirleshirem,evvel demokratik,edaletli qayda-qanunla idare olunan dovlet qurmaliyiq.Bundan sonra,sizi inandiriram ki,Qarabag munaqishesini chozmek chox asand olacaq.
    Ilqar Abdullah.

    ОтветитьУдалить
  9. Yeni-Musavatin bu gunku sayinda baki sheher sakinlerinin Rus ordusunun Ermenistanda yerleshdirilmesi barede sade insanlarimizin reyini ishiqlandirib bu yaxshi haldir.Insanlarimiz narahatliq kecirirler bu birbasha Azerbaycanin Musteqilliyine tehlukedir ve burada bizim qarshimizda gozel shans acilib ki biz NATO qoshunlarinin Azerbaycanda herbi bazaya malik olmasina imkan verek biz deyende hamisi Prezidentden asilidir Nato deyende men bunu en cox Turkiyenin timsalinda nezerde tuturam neden dini-qani bir qardash olkenin nufuz dairesini genishlendirmeyek.Men fikirlerini bildiren sade insanlarimizada iradimi bildirmek isteyirem hami Turkiyeden neyise gozleyir bes biz qardashlarimizin PKK-terroru neticesinde helak olmasina nece goz yumuruq bu nece qardashliqdir ki,Azerbaycanin pullari PKK-ya otrulur bunu defelerle metbuatdan eshitmishik insanlarimiz buna susur biz millet olaraq dovletikse dovletciliyimize hormet etmeliyik beli biz etmeliyik cunku bu veten bizimdir bu heyat bizimdir bu omur bizimdir gelin bu omru sherefle basha vuraq reshim hakimiyetine yox deyek bizki,bu qeder ferasetsiz deyildik bes neden bu qeder biganeyik.Bashqana salamlar enershinizi bu hakimiyet elaltilarina serf etmeyin bize verin olarin cavabini olarin koklendiyi notda vererik olar ne bilir haqq nedir olar ne bilir veten nedir torpaq ve onun qeyretini cekmek nedir olara pul ver ne isteyirsen et butun Qelben Musavatla olanlarada salamlar birde Bashqandan bir xahishim var mumkunse bir Azeri musiqisi var onu bloqda yerleshdirin bizim coxluq teshkil eden daimi oxucularimiz ucun XAL-MUSIQISIDIR .Lay-Lay-adlanir mence yaman shirin-shirin yatiblar ve bunun neticesinde Realliqdan hetta insanliqdan uzaq adini Realistler peyda olub.

    ОтветитьУдалить
  10. http://www.musavat.com/new/G%C3%BCnd%C9%99m/83113-M%C4%B0R%C5%9EAH%C4%B0N_PROFESSORLA_DEBATA_%C3%87IXMAQ_%C4%B0ST%C6%8FM%C6%8FD%C4%B0

    Mirshahinin Kamil beye debat chagirishi barede olan absurd cavabini oxuyub cox teeccublendim.Fikirleshirem ki,belke Mirshahin Kamil beyden qorxdugu uchun bele kosmopolit cavab verib.Cunki,hech neden qorxmayan adam debati qebul etmeli idi,o ise behaneler getirmekle meshguldur.
    Burda bir atalar sozu yadima dushdu.
    Itden sorushurlar,ay it, niye hurursen,deyir qorxuduram.Bes,quyrugunu niye qismisan,deyir ozum qorxuram(meseli Mirshahinden uzaq)
    Ilqar Abdullah

    ОтветитьУдалить
  11. Hörmətli İsa bəy və hörmətli İlqar bəy
    Deyirsiniz demokratiya bərqərar olarsa Qarabağ problemini çözmək asan olar. Tutaq ki Azərbaycanda demokratiya istənilən səviyyədədir. Bunun Qarabağ probleminin həllinə birbaşa və ya dolayısı yolla hansı təsiri var? Xahiş edirəm fikirlərinizi izah edin. Təşəkkür edirəm.

    ОтветитьУдалить
  12. Realist bey,eger Azerbaycanda demokratik,edaletli qayda-qanunla idare edilen dovlet qurulsa,onda Qarabag probleminin hellinde boyuk maneyelerden biri olan,dediyiniz kimi ikili standartlara son qoyular.Bu ise Qarabag probleminin helline mane olan esas neqativ haldir.
    Ilqar Abdullah

    ОтветитьУдалить
  13. Ikincise de, guc merkezleri olan dovletler terefinden olkemizde teyin olunmush(xalq terefinden sechilmemish)rehberi idare etmek chox asandir.Bele rehber ABS ve Rusiyadan asili oldugu uchun onlarin dedikleri ile oturub-durur.Bu ise Qarabag probleminin hellinin yerinden terpenmesine imkan vermir.Xalq terefinden sechilmish rehberle ise,hesablashmali olurlar ve onun haqli naraziliqlarini qebul etmeye mecbur olub ikili standartlarla oynamirlar.
    Ilqar Abdullah

    ОтветитьУдалить
  14. Demokratik,edaletlli qayda-qanunla idare edilen bir dovlet qurmaq,sonradan NATO-nun,Avropa Birliyinin uzvu olmaq demekdir.Bu ise ABS-in ve Avropa dovletlerinin Qarabag munaqishesinde Azerbaycanin desteklenmesidir.Gorduyumuz kimi, teyin olunmush rehberlik bu beynelxalq teshkilatlara daxil olmaga sey bele gostermirler.Cunki,onlari Qarabag yox,xalqin menafeyi yox oz vezifeleri,var-dovletleri maraqlandirir.
    Ilqar Abdullah

    ОтветитьУдалить
  15. İlqar bəy! Çox təşəkkür edirəm fikirlərinizə aydınlıq gətirdiyiniz üçün. Amma bununla belə sizinlə heç cür razılaşa bilmirəm: liderin kim olmağından asılı olmayaraq Azərbaycana qarşı yad münasibət hər zaman özünü göstərib, hətta rəhmətlik lider Elçibəyin dövründə belə, baxmayaraq ki, onu xalq seçmişdi. Ermənistan seçkilərində o qədər saxtakarlıqla hakimiyyətə gələn Sarkisyana qarşı niyə ikili münasibət bəslənilmir? Xahiş edirəm hadisələrə bir az geniş prizmadan yanaşın - Azərbaycanını NATO-ya və Avropa Birliyinə asanlıqla qəbul ediləcəyinə və bununla da Qarabağ probleminin həll ediləcəyinə inanmayın. Sizin dedikləriniz ideal demokratiya və ədalətin hökm sürdüyü bir dünyada baş verə bilər. Yaddan çıxarmayın ki, istənilən super dövlətin maraqları, xüsusilə də iqtisadi maraqları hər zaman demokratiya və ədalətdən irəlidə gedir.

    ОтветитьУдалить
  16. Realist bey,Elchibeyin hakimiyyet dovru chox uzaq kechmish deyil ki,sizin olan-kechen hadiseler yadinizdan chixsin.Hemen vaxt milli hakimiyyet yadinizdadirsa,qalibiyyetli muharibe aparirdi.Dagliq Qarabagin boyuk hissesi ermenilerden temizlenmish,bolgenin boyuk sheherlerinden biri olan Agdere alinmishdi.Ordumuz Xankendine yaxinlashmish,ermeniler ise panika isherisinde qaca-qacda idiler.Lakin, bu zaman Suret Huseynov kimlerinse sozu ile ozune tabe olan ordu hissesini Xankendine yeritmekden,Bakiya chevirdi,bununla da milli hakimiyyetin suqutuna sebeb oldu.Bura bashqa bir xeyenatkar Elkiram Humbetovu da eleve etmek olar.Elkiram ise ozune tabe olan ordu hissesini Fizuli bolgesinden geri cekdi ve Azerbaycani parchalamaq meqsedi ile Talish mugan pespulikasi elan etdi.Naxchivanda ise ermenilerle sulh muqavilesi imzalanib ikinci cebhenin acilmasina sherait yaradilmadi.Bundan istifade eden ermeniler oz arxalarindan arxayin olduqdan sonra,ancaq bir istiqametli doyushler apardilar.Gorduyun kimi,Milli hakimiyyetin qelebe qazanmasina daxili eks quvveler var gucleri ile mane oldular.

    ОтветитьУдалить
  17. Sarkisyana qaldiqda ise,mesele burasindadir ki,ona hec bir munasibet beslenmir.Cunki, o ruslarin oyuncagidir,hara atirlarsa,orda da durmalidir.Demirciyani yadina salsan sene her shey aydin olar.Bedbext istedi ki,bir az musteqil siyaset yurutsun,hele o vaxt ruslar terefinden oyredilmish terrorcu onu parlamentin binasinda,haminin gozunun qabaginda avtomatla ash-suzene donderdi.

    ОтветитьУдалить
  18. İlqar bəy, Sizin sadaladığınız tarixi hadisələri qəbul edirəm, amma qəbul etmədiyim o dur ki, ölkənin elə bir çətin vəziyyətində İsa Qəmbər mübarizə aparmaqdan imtina etdi, öz vəzifəsindən imtina etdi. Halbuki mübarizəni davam edə bilərdi. Bu da bir daha göstərdi ki İsa bəy çətinlikdən, real vəziyyətdə mübarizə aparmaqdan çəkinir. Doğru düzgün idarəçilik qabiliyyətinə malik olan insan nə Sürət Hüseynov nə də ki Əlikram Hümbətov kimilərə baş qaldırmağa imkan verməzdi.

    ОтветитьУдалить
  19. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  20. Isa bey ve rehmetlik Elchibey bu addimi atmaga mecbur oldular.Isa bey oz vezifesinden istehfaya getmesi ve yerini Heyder Aliyeve vermesi Azerbaycani parchalanmaqdan qurtardi.Tesevvur edin ki,qerbden ermeni,cenubdan talish mugan respublikasi,shimaldan ise sadvalchilar torpaqlarimizi bolmeye hazirlashirdilar.Azerbaycan respublikasindan ancaq Baki sheheri qalacaqdi.Bu tarixi addimla Isa bey Azerbaycani bir olke kimi mehv olunmasindan qurtardi.

    ОтветитьУдалить
  21. Yeni Musavat saytindaki toyuq dudunun bolgusu shekli chox dushundurucudur ve real heyati eks etdirir:(

    ОтветитьУдалить
  22. Sizcə İsa Qəmbər hakimiyyətə gəlsə bütün problemlərin öhdəsindən daha yaxşı gələ biləcəkmi? Əgər "hə" deyirsinizsə xahiş edirəm cavabınızı faktlarla əsaslandırın.

    ОтветитьУдалить
  23. Isa bey 92-93 cu illerde butun problemlerin ohdesinden cox yaxshi gelirdi,lakin daxili satqin quvveler buna imkan vermedi.

    ОтветитьУдалить
  24. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  25. Rais-Rasulzadenin deputatliqa namizedliyini vermek barede yazilan xeber bizleri cox sevindirdi.

    ОтветитьУдалить
  26. Vusal bey, "realist" ferqi cox yaxshi gorur,amma bir az chashqinliq icerisindedir,gelin onu duz yola istiqametlendirek,ozumuzden kusdurmeyek.

    ОтветитьУдалить
  27. Nehayet ki,havalar da serinleshdi,shukur olsun Allaha!

    ОтветитьУдалить
  28. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  29. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
  30. Gelin, bloqda moderatorun yoxlugundan istifade edib tehqirlere yol vermeyek.Tehqirle,soyushle danishmaq gucsuzluyun elametidir.
    Gelin,bunlara birdefelik son qoyaq,bize bele sheyler yarashmaz.

    ОтветитьУдалить
  31. NE GOZEL SOZLERDIR.En boyuk ELCIBEY bashqa boyuk yox senin ruhun qarshisinda diz cokerek bash eyirem senden sonra biz kimik sen veten ashiqi idin sen Turkun saysecme oqullarindan idin xahish edirem beyin anim merasiminde iki Partiya birlikde tedbir kecirecek mumkunse ve yaxud meslehetdirse bu nidalar seslensin EN BOYUK E L C I B E Y BASHQA BOYUK YOX.

    ОтветитьУдалить
  32. Yuxarida menim sherhimi silibler meslehetdirse men razi sadece onu demek isteyirem ki, Isa-beyle Eliyevlerin ferqini gormemek bu dehshetdir eyer o insan heqiqeten muxalifdirse bunu gormeye bilmez bir sheyi vurqulayim ki mene yazilan cavabi oxumamishdim ve bu unvani mubahise merkezi etmekden uzaqam.Bashqan bizim Bashqandir Elcibeyimizin davamcisidir Elcibeyse EN BOYUK ELCIBEY BASHQA BOYUK YOX.

    ОтветитьУдалить
  33. İlqar bəy
    yuxarıda verdiyim suala cavab verməniz mümkünmü? Sual belə idi ki, niyə İsa bəy parlament sədri vəzifənsindən istefa verdi? Bu onun iradəsinin zəifliyindən irəli gəlmirdimi?

    ОтветитьУдалить
  34. Realist bey,men suala cavab vermishem.
    Isa bey istehfa vermese idi,Azerbaycan adli dovlet olmayacaqdi.

    ОтветитьУдалить
  35. Ebulfez beyin anim merasiminin videosu yerleshdirilse yaxshi olardi cunki ELCIBEY EN BOYUK BASHQA BOYUK YOX.Isa bey boyuk beyimizin davamcisidir.

    ОтветитьУдалить
  36. Deyesen,Naxcivan xani Vasif xan oz ordusu ile Bakiya hucuma hazirlashir.

    ОтветитьУдалить
  37. Ax,hardasan, ay shah Qacar,bu Vasif xanin da dersini vere idin.Demirem, basib gozunu cixardasan,sadece yerini gostere idin.

    ОтветитьУдалить
  38. Seni daqil ay dunya gorun kim kimiyle reqabete girir Razi Nurullayev Arzu Semedbeyliyle bunun hamisi Eli-Kerimlinin oyunlaridir.

    ОтветитьУдалить
  39. Cetin gedir danishiqlar Bashqanim bilirik Kerimlide vetene sevgi hissi vezife hisinden cox olsaydi Razi Nurullayevle Semedbeylinin ferqini bilerdi cox inanmayin Kerimliye olarin yeraz sulalesidir Azerbaycani belalara ducar eden.

    ОтветитьУдалить
  40. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  41. Ilqar bey yaman sevgi var sizde Axcp-ye facebook dan yadimda qalib qaldi kiminse muzakiresiz qebul olunmaqa bes Arzu beyle Razini bir tereziye qoymaq nece buna ne sozunuz.

    ОтветитьУдалить
  42. Bashqanim sabahiniz xeyir olsun cetin geden danishiqlarda size sebir arzulayiram.

    ОтветитьУдалить
  43. Bashqanin bashini qashimaga hec vaxti var ki,rehmetliyin nevesi?:)
    Vusal bey,facebookda menim dostluq teklifimi niye qebul etmirsen?
    Abdullah.

    ОтветитьУдалить
  44. Men Axcp ve Musavat birliyini ona gore qebul edirem ki, Mirmahmud beyden ferqli olaraq Eli Kerimli oz etrafinda cemiyetin bir hisesini saxlaya bildi ve bu danilmazdir ve buna gorede Axcp ile birliyi destekledim bu bashlica deyil bashlica olan bir prinsip var Dushmenimin dushmeni menim dostumdur bu prinsipe gore Axcp ile birliyi bir vetendash kimi destekleyirem.Musavat ideyalarini heyat terzim kimi qebul edirem bu ideyanin bashinda ne durur bunu aciqlamaq artiq olar mence bunu hami bilir.Qaldi Kerimliye cox Tehlukeli bir insandir vetenin dar gununde yene shexsi maraqlarini bir damlada olsa yaddan cixarmadi buna misal Fuadla Arif beyin Arzu beyle Razi Nurulayevin meselesini o cox gozel bilirdiki vetenini sevenler birlik namine Axcp-ye guzeshte gedecekler ve sona qeder bazarliqindan qalmadi.Ilqar bey dostluqunuz xeyirli olsun mense Isa-beyden sonra bu veten ucun urekden yanan insan tanimiram bir balaca Arif Naciliya umudim var yerde qaldi Musavatdaki o Naxcivan komandasina olarin ipinin ustune odun yiqmaq olmaz bashda Sulheddin Ekber olmaqla.

    ОтветитьУдалить
  45. Ebulfez beyin diliyle 15 ilden de biraz cox evvel bir muxalifet qezeti yazmishdi deqiq yadimda deyil hansi qezetde cap olunmushdu bu sozler Ebulfez bey demishdi:ISA DUSHUNEN BEYNIMDIR ISGENDER VURAN QOLUM;bey dedi bizlere meshaj verdi Isa bey Boyuk beyimizin veten fedaisinin davamcisidir Ilqar bey Cox tesufler olsun ki,QOL yoruldu cekildi kenara Isa Qember etfafinda birleshmeliyik onu qiymetlendirmeliyik onu qorumaliyiq onu lider kimi qebul edib bu milletin bashina getirmeliyik.

    ОтветитьУдалить
  46. Men sizinle tam raziyam,Vusal bey.Men Azerbaycan dovletciliyinin geleceyini Isa beyle gorurem!Yuxaridaki sherhlerimden birinde Isa beyden xahish etmishdim ki,Fuad beyin namizedliyi vahid namized kimi kecsin.Lakin, daireden Arif bey Hacilinin da namized oldugunu bilmirdim.Bunu bilmediyim ucun bele yazmishdim.Ona gore de Arif beyden uzr isteyirem ,chunki,Arif bey Fuad beyden daha bacariqli,daha tecrubeli ve daha populyar siyasetcidir.Ona gore de yuxaridaki sherhimi pozuram.
    Abdullah

    ОтветитьУдалить
  47. Bashqan Ramazan bayraminizi tebrik edirem Ailenizle birlikde butun Musavatcilarla birlikde butun xalqimizla birlikde uzun omur can saqliqi siyasetde muvefeqiyetler.

    ОтветитьУдалить
  48. Isa bey, men de Vusal beyin sozlerine qoshulub sizin Ramazan bayraminizi tebrik edir,size ve ailenize neche-neche bele xosh gunler gormeyi arzulayiram,amin.
    Ilqar Abdullah.

    ОтветитьУдалить
  49. Bəylər, təşəkkür eidrəm.
    Sizi, bütün xalqımızı Bayram münasibəti ilə təbrik edirəm!

    ОтветитьУдалить
  50. Bashqanima salamlar ve uqurlar vetenimizin bu cetin gununde geleceye umudi sizde goruruk.

    ОтветитьУдалить
  51. BUTUN Musavat terefdarlarini Partiyani maddi cehetden desteklemeye caqiriram bu imkan daxilinde olan bir xahishdir ve bunun ucun Partiyanin hesab nomresi Bloqda yerleshdirilse pis olmazdir.

    ОтветитьУдалить
  52. Azadliqdan-Koleliye Tereqqiden-Geriliye gedirik biz Ilhamla.

    ОтветитьУдалить
  53. Idarecilik cox agir isdir, giraqdan asan gorsenir, o ki qaldi devleti idare etmek. Muhalifet oz arasinda bir raziliga gele bilmir, xalqdan ise destek isteyir. Xalqin gozu terezidir. Hacan ki Ilham Aliyev seviyesine catarsiniz ondan sonra xalq fikirleser. Amma itirilmis inami qaytarmaq qat-qat cetin olur. Bunu sadece yadiniza saliram.

    ОтветитьУдалить
  54. Elik bes bu 17 ilde hakimiyet bu milletde ozune inam qazana bilibmi,seviye deyirsen hansi seviyedir ki, milletin guzarani gunu-gunden pisleshir olkeni rushvet ve surundurmecilik buruyub milli tehlukesizliyimiz tehlukeli bir hedde catdirilib memurlar vezifesini yox vezifenin verdiyi imkandan istifade ederek biznesle ozude insiharci biznesle meshquldurlar ve sonda bir sheyi vurqulayim kl,bu Bloq Isa beye mexsusdur bizde onu Demokratik herakatin lideri kimi qebul edirik ve ona inaniriq bir arzum var siz dediyiniz seviye Bashqandan uzaq olsun cunki sizin fikirleshdiyiniz seviyeliler Azerbaycanimizi butun sahelerde mehve aparir qaldi xalq fikirlesher deyirsiniz, bu dovlet Azeri-Turkune mexsusdur ve menim milletim oz sozunu deyecek buna emin ola bilersiniz tarixe nezer salin hansi imperiyalar axira qeder qalib hansi diktatorlar sona qeder dayanib hamisi yixilacaq her shey yaxshi olacaq bir shey duzelmeyecek Yaltaqliq kim bu virusa yoluxubsa olene kimi onunla olacaq.

    ОтветитьУдалить
  55. 17 il. Tarix ucun bir an, lakin insan heyati ucun boyuk bir zaman. Bu bloqda bezi kelamlari yene yada salmaq isterdim: "Isa bey oz vezifesinden istehfaya getmesi ve yerini Heyder Aliyeve vermesi Azerbaycani parchalanmaqdan qurtardi", "Isa bey 92-93 cu illerde butun problemlerin ohdesinden cox yaxshi gelirdi, lakin daxili satqin quvveler buna imkan vermedi". Sehsiiyyetlerin tarixde rolu haqqinda cox mubahise etmek olar, lakin fakt odur ki yuxarida sadalanan kelamlar doqrudur. Rehberlik eden (hulasse dovlete) daxili ve xarici hemleleri def etmeyi bacaran olmalidir. Hansi yolnan o bunu edir? O ikinci meseledir. Rehmetlik Heyder Aliyev bunu bacardi ve onun en yaxshi telebesi Ilham Aliyev bunlari bacarir. Ona gore de 17 il rehberlikdedirler. Danilmaz faktdir ki ona reqib ancaq ondan yaxsi o ishi bacaran cixa biler. Reqibler siyahisinda Siz de (Musavat) ozunuzu gorursunuz. Bir sitat: “Ancaq men birliyi (AXCP ile) alqishlamisham ona goreki, Dushmenimin Dushmeni menim dostumdur anlamina gore. Men Musavatla fexr edir onun yolunda qanimi bele esirgemerem cunki onun vetenperver lideri (Isa Qember yeqin nezerde tutulur) var Musavat adina layiq lideri var Rasulzade-Elcibey adina layiq lideri var”. QAN, DUSHMEN, XALQA YOX , kime se ve neye se layiq olan lider? Bunula mi Siz xalq qarshisina cixmaq isteyirsiniz? Neyiniz Ilham Aliyevden ustundur axi?

    ОтветитьУдалить
  56. Azerbaycani parcalanmaqdan qurtardi deyirsiniz hormetli Elik ele parcalanmadan qurtaranlar pacalanma heddine getirmishdiler bunu korpe aqli bir balaca kesen ushaqda bilir.

    ОтветитьУдалить
  57. Yuxarida fikrimi mene ele gelir ki,tam aciqlaya bilmedim ve lazim bilib aydinliq getirim.Men demek isteyirem ki, Eliyev parcalanma heddine getirib cixardi Isa bey Eliyevler deyilki kreslodan iki elli yapisha veten namine vezifesinden getdi getmeyininde gunahi Isa beyde deyil biz milletdedir cunki biz xalq hakimiyetini qorumaqa qalxmadiq.

    ОтветитьУдалить
  58. Isa beyin rehberlik etdiyi vaxtda memur balalari ve ozleri harinliqla meshgul olmayib.Memur balasi 1 milyona ayi kababi yemeyib.Neft pullarini talamayib,rushvet bu hedde chatmayib,meneviyyat bele ashagi seviyyeye dushmeyib.Mehkemeler yuxaridan gelen zenglerle ishlemeyib,polish polkovnik ve generallari adam ogurlugu ile meshgul olmayib,ordudakibashipozuqluq bu dereceye chatmayib,hansini sene yazim ,Elik.Hansi ishlerini qaldirirsan biyabirchiliqdan bashqa bir shey gormursen.Sohbet Ilham Aliyevden getmir,sohbet Azerbaycani bu gune qoyan totalitar,avtoritar bir rejimden gedir.Rejimin movcud oldugu her bir gun olkeni illerle geri atir.Siz onu bilirsinizmi ,rejimin 17 il erzinde dovlete vurdugu zerbeni,ziyani 170 lazimdir ki, aradan qaldirilsin,sohbet bundadir.
    Abdullah

    ОтветитьУдалить
  59. Bele bir misal var – boyuk bir neyise duzgun qiymetlendirmek ucun ona uzaqdan qerek baxasan. Lakin soyleyeceyim hadiselere qiymet vermek ucun ne bir boyuk mesafeye uzaqlashmaq, ne de boyuk bir zamana ehtiyac yox idi. Suret Huseynovun ve sairlerin shishib DEVLETE MEYDAN OXUMAQ GEDER GUCLENMESI haminin gozunuzun qarshisinda bash verirdi. Qardash qani tokuldu. Son netice olaraq minlerle igid oqulllarimizin qurban verilmesine baxmayaraq, torpaqlarimiz da itirildi. Butun bunlarin sebebi ne? Cavab sadedir – NASHILIQ. Nashiligin neticesi sehvdir. Xeyif ki basgasinin sehvini xalq oz qani ve cani ile odemeli olur. Lakin sozsuz ki xalq butun cetinliklerden kececek ve oz secimini edecek. Cunki xalqin gozu terezidir. Bu gunku duruma geldikde ise yuxarida sadaladigim kimi qan tokmek, dusmen gozu ile baxmaq, kimlerese sitaish etmek, cavanlarimizi deyenek altina salmaq ve s. – dunenin aci tecrubesidir. Teecublu seslense de bu gun maariflendirme zamanidir. Kim kimi vurdu, kim kimden ne qeder aldi – bu bulvar metbuatin aqibetidir, ozune hormet gozleyen metbu orqaninin ishi deyil. Her hal bu bir meslehet.

    ОтветитьУдалить
  60. Beli,Elik bey,maariflenme zamanidir.Amma,zavalli xalq ne ile maariflesin?Hakimiyyetin nezareti altinda olan televiziyalardaki shor-biznes manislarinin bayagi mahnilari ile,dushuk ve menasiz braziliya-hindistan filimleri ile,toyxanalara manis hazirlayan yeni ulduz,xalq ulduzu,azeri star,ashiqlar musabiqesi,meyxana yarishmalari, toylar krali, ve kralichasi,tamada,qonaqliqlar,evlenme proqramlari ve diger sadaladiqca bitmeyen meneviyyatdan uzaq verlishlerlemi maariflenecek xalq?Belke,efir dalgalarinda musiqi sesinden bashqa bir shey olmayan fm radiolari ile? Belke,sehifeleri yaltaqliq ve meddahliqla dolu olan qezet ve kitablarla maariflenecek zavalli xalq? Mektebleri ve universitetleri bazara cheviren direktor ve rektorlarmi maariflendirecek xalqi?Yene sual edirem,hansini yazim,Elik? Vallahi bunlarin gorduyu hansi ishi qaldirirsan,lax yumurta iyi gelir.Sen nashiliqdan danishirsan.Her terefi Azerbaycan xalqinin qanina susamish dovletlerden ibaret olan kichik bir olkenin rehberi, o zamanki qarma-qarishiq bir vaxtda,her addimi olumle ve mehv edilme ile neticelene bilen bir veziyyetden sag-salamat chixib,indi xalqi yeniden sechkilere sesleye bilirse, bunun neye nashiliqdir? Bele veziyyetden, ancaq mudruk ve siyasi savadi guclu olan adamlar bash chixara biler,Elik muellim.
    Abdullah

    ОтветитьУдалить
  61. Realist adli blogger Isa Gəmbəri iradi zəiflik ucundan istefa verməkdə suçlayir. 1993 ilin 6-11 iyun günlərində İsa Gəmbər bir də ayilib görmüşdü ki, əksər siyasətçilər və siyasətbazlar artiq Heydər Əliyevə boyun əyib və onu MM spikeri etmək üçün vurnuxur. Özünü siğorta etmək məqsədilə əksər siyasətçilər və siyasətbazlar bəri başdan heç olmazsa iki dəfə Naxçivana "Kə`bə" ziyarətinə getmişdilər. Hətta siyasi baximdan "ölü doğulmuş" Sosial Demokrat Araz Əlizadə də də İsa Gəmbərə təzyiq edir, istefaya təhrik edirdi. O, İsa Gəmbərə MM binasinda və yolda izah etməyə çalişirdi ki, artiq Heydərin gəlməsi realdir və İsa Gəmbər mütləq istefa verməlidir, yoxsa onu zorla uzaqlaşdiracaqlar.
    Çox adam sadəcə dediqodunu özünə məşguliyyət edib lakin özünü siyasətdən baçi çixan hesab edir. O dövrü bilən aqil adam isə İsa Qəmbəri qinamaz. O zaman onu demək olar lap çoxlari satmişdi və təxminən tək tənha qalan İsa Qəmbərin istefadan başqa əlaci qalmamişdi. Sonradan Heydər Əliyevdən nəsə qopara bilməyənlər yenə küsdülər və başladilar özlərini müxalifət kimi aparmağa. İsa Qəmbər ğz baçlica və bğyük səhvini hələ 1989 ildə etməsəydi, indi də hakimyyətdə idi. Bu gün İsa Qəmbərin hakimyyətə gayitmaq şansi hamidan yüksəkdir. Lakin onun partiyasi hakimiyyətə gəlməyi planlaşdirmir deyəsən. Planlaşdirsaydi, öz siyasi yolunun heç yerə aparmayan bir yol olduğunu görər və nəticə çixarardi. Hər halda bu gün və həmişə Azerbaycan Respublikasinda əsil siyasi xadim və prezidentliyə layiq adam İsa Qəmbərdir.

    ОтветитьУдалить
  62. Isa bey icaze verin sizi tebrik edek cox saq olsun ki, cebheciler sizin ideyanizi desteklediler bu addim veten ucun cox ehemiyetli bir addimdir quvvelerin perakende dushduyu bir sheraitde quvveler birliyi indikinden cox lazim olan bir zaman menim fikrimce hec vaxt olmayib,Buna gorede birleshmish muxalif quveler cemiyetin birleshmesinde avtoritar korupsuoner hakimiyeti suquta yetire biler.

    ОтветитьУдалить
  63. Bu gunlerde Baki sheher Bas Polis idaresinin Reis muavini Yashar Eliyevin muxalif dushergeye melum ultimatumu men bunu mehz ultimatum kimi qebul edirem menim fikrimce yolverilmezdir ve idareye devet olunan muxalifet funksuonerleri birdaha bele caqrishlara getmemelidirler cunki biz adi Polis reisiyle neyinse muzakiresini Muxalifetin tesir dairesinin olmadiqi kimi deyilen fikirleri tesdiq etmish oluruq eyer neyinse muzakiresi lazimdirsa bu Baki sheher yox Respublika seviyesinde olan qurumlarla muzakire olunmalidir.Hakimiyet adi Polis reisinin muavinine bu ishleri hevale etmekle muxalifete saymazyana yanashma munasibeti gosterir mence bu muzakireler minimum DIN-in muavinleri seviyesinde olsa pis olmazdir.

    ОтветитьУдалить
  64. Yuxarıda İsa bəyə "müxalif" ;-) olanlardan biri hesab edir ki, "hacan ki Ilham Aliyev seviyesine catarsiniz ondan sonra xalq fikirleser".

    Birincisi, xalq öz fikrini hələ 2003-cü ildə bildirmişdi, həmin seçkilərin İlham Əliyev üçün həqiqi nəticələri rusca "поражение в одни ворота" adlanır.

    İkincisi, Allah eləməsin ki, İsa Qəmbər hansısa bir parametrə görə İlham Əliyevlə eyni ölçüdə müqayisə edilsin. Belə bir ağlasığmaz vəziyyət Azərbaycanın istiqbalını qatı dumana salardı.

    ОтветитьУдалить
  65. Уважаемые господа!Внимательно читаю всю вашу полемику и удивляюсь!!!Ну до каких пор мы будем говорить и общаться мерками 20 летней давности.Мир быстро меняется и вы должны научиться меняться.О том что было в начале 90-х и как была свергнута власть демократов во главе с покойным Эльчибеем что сделал со страной Гейдар Алиев и вы и власть сегодняшняя знают все прекрасно.Уверен,что полемику надо вести уже на других этажах и в других измерениях.Иначе у вас всегда будет противостояние АХЧ против ЯПА.А что в стране больше нет людей по другому мыслящих,которые не соглашаются во всем и с теми и с другими?С уважением Руслан из США

    ОтветитьУдалить
  66. Посмотрите на соседнюю Грузию!!У них у власти одна молодежь,которая говорит по английски как по-грузински!!Все получили образование в Европе и США и менталитетом совсем далеки от совкового мышления.А в Азербайджане у власти бывшая номенклатура КПСС.Как такое могло произойти у нас?Разве не является для нас всех позором то состояние общеста с головы до ног,в котором находится сегодня Азербайджан?Разве один Гейдар виноват?А где же были мы все?Наша псевдоинтеллигенция?Уважаемый Иса Гамбар как-то сказал про псевдооппозицию и правильно сказал!Но надо говорить обо всем оьществе в целом!!У нас все стало псевдо и даже мораль у нас стало псевдо!!Очень правильно и по граждански мужественно писал об этом покойный Эльмар!Поэтому его и боялись и уважали и власть и оппозиция,да и в целом в обществе.Поэтому я и хочу,чтобы вы сегодня господа вели бы полемику в стиле Эльмара,т.е. по честному и не оглядывались бы по сторонам с желанием понравиться лидерам.Надо говорить правду и может тогда они тоже поймут о чем на самом деле думает азербайджанское общество.И хватит петь друг другу дифирамбы!!Если общество больное и если мы у пропасти,значит мы все виноваты и наши лидеры тоже и давайте искать пути и пожалуйста поконкретнее!!

    ОтветитьУдалить
  67. Ruslan deyir olkede bashqa adam yoxdur sen ireli dur qardashim arada bir iki sherh yazib iki ayliqa itib batirsan birde Azerbaycan Qruziya deyil burada boyuk dovletlerin boyuk yatirimlari var burada boyuk siyaseti anlayan insanlar lazimdir yoxsa sende inqilis dilini bilirsen deyin gelsene senede bir nazir postu verile.

    ОтветитьУдалить
  68. Уважаемый Вюсал-бей!По вашему получается,что только в Азербайджане могут сталкиваться и сталкиваются интересы больших держав?И вы хотите,чтобы каких-нибудь комментариев на эту вашу "мысль"?А война между Грузией и Россией в августе 2008 года и реакция всего цивилизованного мира для вас не аргумент?Причем тут Азербайджан?Весь регион является зоной пересечения этих интересов,а не только Азербайджан и к сожалению,сегодня Азербайджан далеко отстает от Грузии по части привлечении политического интереса Европы и США ко всяким изменениям в стране,как это удается Грузии.И не надо обижаться Вюсал-бей,постарайтесь критичнее смотреть на все то,что происходит в целом в Азербайджане.А что касается места Азербайджана на политической карте,то я уверен,что вы глубоко заблуждаетесь,думая о том,что в США так много внимания уделяют Азербайджану и его значимости в регионе.В Азербайджан уже второй год посла США не торопятся посылать и совсем не по тем причинам,что пишут бакинские газеты.Для США есть бол ее важные проблемы сегодня,нравится вам или нет,но это так и потому Азербайджан,как Грузия должен о себе заявить,вот тогда и у США и у их союзников в Европе и появится интерес к Азербайджану.

    ОтветитьУдалить
  69. И перестаньте вести диалог в большевитской манере.По вашему получается,что надо думать и рассуждать как вы?В этом и есть ваше понимание демократии?А уважительное отношение к чужому мнению,даже если оно категорически не совпадает с вашим?Умейте слушать и слышать других,ведь эти другие тоже азербайджанцы и не меньше вашего волнуются за все удачи и неудачи своей Родины!

    ОтветитьУдалить
  70. Musavat ve onun mutefiqinin ireli surduyu butun namizedleri destekleyirem bu cetin donemde olara sebir tutduqlari yolda yorulmamaq arzulayiram mende Bashqanin dedikleriyle tam raziyam bu secki reshimin saxtalashdira bilecek son seckidir cunki yalan bu hakimiyetde ayaq acib yeriyir.AXCP-MUSAVAT uqurlar xalq size ses verecek Yezidin neveleri imkan vermeyecek.

    ОтветитьУдалить
  71. Doroqoy moy Ruslan;siz Amerika kimi bir demokratik dovletde yashayirsiniz neden seckilerin Azerbaycanda boqulmasini Aq evin qarshisinda etiraz kimi seslendirmirsiniz bunu edin sonra deyin mende neyinse yaxshilashmasi yolunda etdim yoxsa bunu bele edin o birini bele ireli dur sen goster ozuvu qaldi seni eshitmeye men bosh sheyleri eshitmek istemirem.

    ОтветитьУдалить
  72. Уважаемый Вюсал!Почему вы считаете,что азербайджанцы,живущие в США ничего не делают?И пикеты в Вашингтоне и Нью-Йорке проводили и будем проводить и нужные встречи проводим и в местной печати выступаем и обо всем этом знают политики в Баку и многие лидеры оппозиции,которым вы симпатизируете.Просто вы никак понять не хотите что такое США и ее политика и какое место занимает Азербайджан в умонастроениях как простых американцев,так и власть предержащих в этой стране.Азербайджан,сегодня усилиями клана Алиевых в США воспринимается как банановая республика,типа Киргизии,понимаете вы это или нет? и если вы считаете,что это не так,то глубоко заблуждаетесь.Да это не приятно слышать но это так!!!И нам до Грузии пока очень далеко,т.к. грузины и их лидер сумели заставить весь мир говорить о себе.Вы видели бы как здесь регулярно на высоком уровне встречают Саакашвили,а у него нет ни нефти и ни газа.Грузии повезло,что у них нет ни нефти и ни газа,а Азербайджан от этого добра только страдает.Да лучше бы Аллах нам вместо нефти дал бы то,что есть у грузин!Тогда и Карабах вернули бы!!И хватит заниматься ура-патриотизмом.Если мы сегодня не поймем в чем наши проблемы,то вместо нынешнего поколения политиков придут другие и поверьте мне лозунги будут другие и тогда мы можем потерять остатки нашей государственности окончательно.Не забывайте про Иран!!!И пожалуйста из уважения к Исе Гамбару ведите полемику не мерками 90-х,а на уровне сегодняшнего дня.На дворе 21 век.

    ОтветитьУдалить
  73. Hörmetli Ruslan,ABŞ-ın siyaseti burda hamiya çox gözel melumdur.Corc Buş hər iki prezident seçkilərində beynəlxalq alımə söz vermişdi ki, demokratiya, haqq-ədalət istəyın hər bir xalqa Amerika bunu verəcək.Lakin,o prezident seçildikdən sonra verdiyi bütün vədlər yaddan çixdi.Başqa dövlətlərdə bilmirəm,amma Azərbaycanda, məhs belə oldu.Buş amerikadakı neft maqnatlarinin maraqlarini qorudugu üçün bizdə keçirilən bütün saxta seçkilərə göz yumdu.Azərbaycan xalqinin könlünü almaq üçün, əvvəl Əyiyevi tanımamaq və ABŞ-a dəvət etməmək oyununu oynadılar.Klivlendde nə hoqqadan çıxdiqları burada körpə uşaga da məlumdur,hətta körpələr bələkdə ABŞ-ın və bizim yap rejiminin KLIVLENDDEKI fırıldaqlarına qıgıldayıb gülürdülər:)) ABŞ-ın Gürcüstandakı siyasəti isə tamamiylə fərqli idi.Amerika orada demokratiyanın və haqq-ədalətin qələbə qazanması üçün əlindən gələni etdi və xalq tərəfindən seçilmiş Saakaşvilinin hakimiyyətə gəlməsinə köməklik göstərdi.İndiki parlament seçkilərində xalq yenə də super güc olan ABŞ-dan demokratiyanin,haqqin-ədalətin dəstəklənməsini gözləyir. Əgər,seçkilər rejim tərəfindən saxtalaşdirılacaqsa, belə seçkilərin ABS tərəfindən də tanınamamasını istiyir.İndi, şəxsən mən, xalqın bir nümayəndəsi olaraq, Barak Obama administrasiyasının Buş administrasiyasından nə ilə fərqləndiyini səbirsizliklə gözləyirəm.Bu seçkilərdən sonra ABŞ-in Azərbaycandakı apardıgı siyasət hamıya məlum olacaq.O,məlum olacaq ki, Obama da Buş kimi boş-boş danişib ya da kişi kimi sözünün üstündə dayanıb.

    ОтветитьУдалить
  74. Уважаемый Ильгар!Если вы вспомните Грузию и то,как пришел к власти Саакашвили то тогда поймете,что главным аргументом для США и их вмешательства было то,что грузинские избиратели,возглавляемые оппозицией тогда показали единство и невиданную силу,массовость их митингов,их решимость идти до конца и сделали свое дело.У нас была похожая ситуация в 2003 году,то тогда мы не сумели воспользоваться этим:не хватило решимости у некоторых лидеров и в первую очередь трусость Расула Кулиева,который побоялся прилететь несмотря ни на что.Если и сегодня повторится тоже самое,то и будет тоже самое.Власть открыто идет на фальсификацию и не надо строить иллюзию,что она даст возможность пройти честным выборам.Я уже не говорю о том,что ни Иса Гамбар и ни Али Керимли в парламент Ильхам не пустит,хоть они и соберут все 100% голосов.А в парламент для видимости пропустят беззубых депутатов несколько человек и все.И вот тут все зависит от того,как сумеет решительно повести себя оппозиция и ее лидеры.И вот от этого и будет зависеть реакция США.

    ОтветитьУдалить
  75. У азербайджанского народа есть поговорка:senden hereken,menden bereket!Без этого ждать реакции такой державы как США наивно.США пока не боятся за нефтепровод,нынешние власти им это гарантируют,так зачем им тормошить ситуацию,при всей их нелюбви к этой власти и ее методом престолонаследия этой власти?Вот если в США увидят истинных хозяев страны,то тогда они и станут с ними вести и серьезный разговор.Вспомните события в Киргизии и как США вмешались в вопрос базы в Манасе.Так будет и у нас.Пора поднимать народ по настоящему!!!

    ОтветитьУдалить
  76. Ruslan bəy,sizi inandirım ki,əgər burdakı rejim gürcüstanda iqtidarda olsa idi Saakaşvili və gürcu xalqının baş qaldırmasına heç yol vermezdilər.Yadınızdadırsa,Gürcüstanda da parlament seçkiləri bizdəki kimi saxtalaşdirilmişdı.Hakimiyyətdə isə Şevarnadze idi.Seçkilərdən sonra gürcü xalqi etiraz əlaməti olaraq baş meydanda oturaq aksiyasi keçirtdilər.İlk günlər bu aksiyalarda elə də çox adam iştirak etmirdi.Şevarnadze hakimiyyəti isə bütün bunlara mane olmaq istəmirdi.Lakin, sonraki gunlər getdikcə etiraz edeənlərin sayı artmağa başladı və meydan mitinqçilərlə doldu, yenədə polis heç bir müdaxilə etmədi.Etiraz edən gürcü xalqının çoxluğunu görən Şevarnadze istehfaya getməyə məcbur oldu.Amma, indi təsəvvür edin ki, orda bizim başabəla rejim hakimiyyətdə olsa idi gürcülərin başına nə oyun açmışdı? Müxalifə qaldıqda isə bizim partiyalar gurcu müxalifet partiyalarından qat-qat gücludür,xalqı da həmçinin.Məsələ hakimiyyətdə oturanların müxtəlif olmalarındadır.Burdakı hakimiyyət uçun vəzifəni, kabineti itirmək ölümə bərabər bir şeydir.Vəzifə bunlar üçün övladdan da şirindir, ailədən də şirindir.Hakimiyətdə qalmaq üçün bunlar nəyə desen əl ata bilərlər.Ona görə də mən xarici dəstəyin bizim xalqa daha çox lazım oldugunu demek istəyirəm, lap el İraqdakı kimi.

    ОтветитьУдалить
  77. Ilqar bey salamlar olsun yeniden bloqda gorushumuze cox shadam,Musavat Axcp namizedlerini destekleyek neye gucumuz catirsa onu etmeliyik men kime sozum kecir and icdirmishem ki,Axcp-Musavat namizedine ses versin birde secilmeselerde daha doqrusu secilecekler secilenleri buraxmasalarda biz gerek Muxalifetin yashadiqiqini bu menfur reshime qarshi mubarize apardiqiqini catdiraq.Bashqana uqurlar.

    ОтветитьУдалить
  78. Уважаемый Ильгар-бей!В том то и дело,что все вами перечисленное относительно сути нашего режима и дает мне основание так и говорить о состоянии нашего общества и сравнивая нас и грузин видеть результат не в нашу пользу.Не забывайте того,что у власти то в Баку азербайджанцы,а не армяне и не грузины,т.е. какой уровень общества такая и власть,такая оппозиция и такое в целом общество.Вот поэтому я и говорил и сравнивал нас с соседней Грузией.А что касается силы или слабости оппозиции Грузии и Азербайджана,то какя власть такая и оппозиция.Т.е. в Грузии исходя из сути личности Шеварнадзе и его команды оппозиция и применила ровно столько силы,сколько ей надо было чтобы прийти к власти.Значит в Азербайджане,учитывая суть режима Алиевых и нашей оппозиции надо прилагать больше силы.Иначе все будет еще долго так продолжаться.Лично у меня нет никаких иллюзий и потому зная не понаслышке и все то,что творится в Баку и как реагирует на это США мой совет и заключается в том,чтобы довести ситуацию на выборах 2010 года до уровня 2003 года и стоять до конца.Вот тогда США и вмешается,можете не сомневаться.Никто не будет на Западе защищать того,кто сам себя не защищает или же это делает не в полную силу.Не надо играть по правилам,которые устанавливает режим!!!Иначе вы еще увидите и Мехрибан президентом ,а к этому времени и маленький Гейдар подрастет.Извините за то,что я так нарисовал картину,но я хочу достучаться до моих земляков,что сидеть и просто уповать на Европу и США не правильно.

    ОтветитьУдалить
  79. Ilqar bey bu Ruslanin ne demek istediyini basha dushsez siz allah menede basha salarsiz.

    ОтветитьУдалить
  80. Уважаемый Вюсал-бей!Хотите пари?Вот мой прогноз:нынешние выборы будут сфальсифицированы также как и предыдущие,а может даже чуть-чуть и похуже,в парламенте будет большинство яповцев,кроме них в парламент пропустят несколько,я подчеркиваю несколько "тихих" оппозиционеров как в прошлый раз и кучу псевдоопозиционеров типа Фазиля,Асима и им подобных,ни Иса Гамбар и ни Али Керимли в парламен не пропустят.И вот для этого прогноза не надо быть великим политологом или Нострадамусом.И это произойдет через месяц.Вопрос:вы ожидаете другого развития событий или согласны со мной?И каковы ваши действия?

    ОтветитьУдалить
  81. Ruslan---bey sizi inandirim ki,bu dediklerinizi hami bilir sadece men deyirem ki, her birimiz guzgu qarshisinda dayanib bes men ne etdim sualini ozu-ozune verse ve verilen sualina gorede veten ucun onun korupsiyalashmish reshimden azad olmasi ucun bir ish gorse onda her shey duzelecek ve yaxud Musavat Partiyasinin fealiyeti kimise qane etmirse hamimiz bu vetenin ovladiyiq ireli durub daha feal teshkilat ve yaxud Partiya yaradib dahada radikal adim ata biler.

    ОтветитьУдалить
  82. Вот видите уважаемый Вюсал-бей вы сами согласились с тем,что я написал.Теперь возникает вопрос:а что надо делать?Вы же ничего конкретно не предлагаете.Я задал вопрос конкретный:что должна будеть делать оппозиция,если будет вышеуказанный сценарий,а то что так будет и вы и я с этим согласились.Что?Как она должна будет себя вести?Какие ошибки из 2003 года будут учтены?На сколько оппозиция готова отстаивать украденные голоса и тотальную фальсификацию?Не надо говорить про зеркало-это моральный подход,а я задал вопрос для того,чтобы понять вас и ход ваших мыслей.Или вы будете снова после фальсификаци й ждать 20015 год и снова вести на форуме те же разговоры?Ведь если нет результата,значит что-то не так делается или вы думаете иначе?

    ОтветитьУдалить
  83. И еще добавлю,чтобы вы понимали бы и меня и мое отношение и к оппозиции и к партии Мусават конкретно.За все годы режима Алиевых в Азербайджане партия Мусават была единственной монолитной,я подчеркиваю монолитной,партией которую Гейдар Алиев не смог расшатать,как он это сделал и с АХЧ и с АМИП и со всеми остальными более мелкими политическими образованиями.И в этом конечно же заслуга ее лидера Исы Гамбара и его команды.И потому Гейдар говорил своим близким людям,что кого хочешь пущу в парламент,но только не Ису,он один стоит целой сотни депутатов.Это ясно и мне,это ясно и сыну Алиева и это завещание Гейдара продолжают выполнять его последователи.Но сегодня уже 2010 год и перед нашими глазами и был 98 год и 2003год.Результата нет,хотя в 2003 мы были очень близки к этому,но наши ошибки,я подчеркиваю именно наши ошибки и плюс грамотная игра властей предотвратили нашу оранжевую революцию.Я вас уверяю,что нынешняя власть сделает все для того,чтобы накал страстей был намного меньше 2003 года и они учли все свои ошибки.А что сделали мы?И готовы ли мы к этому противостоянию?Или опять будем ждать и сидеть реакции США и ЕС?

    ОтветитьУдалить
  84. Eyer secki saxtalasharsa goturursen elive bir butulka benzini cixirsan AQ-EVIN qarshisina yandirirsan ozuvu ve butun dunya bilirki secki saxtakarliqina etiraz edib insan.

    ОтветитьУдалить
  85. Ruslan bey,siz bizden tekidle bu bashabela iqtidara nece qalib gelmeyin yollarini sorushursunuz.Muxalifetin ona verilen sesleri nece ve hansi yollarla qorumasini bilmek isteyirsiniz.Size onu deyim ki,muxalifet ne qeder guclu olsa da,eger xalq kutlevi suretde onun arxasinda dayanmayacaqsa,2003 ve 2005-de ki,sechkilerdeki kimi rejimin dishlerine qeder silahlanmish muxtelif guc strukturlarina qarshi hech bir shey ede bilmeyecek.Demeli,yegane chixish yolu sechkiden sonra xalq kutlelerinin muxalifeti desteklemesi uchun meydanlara axishmasindan ibaretdir.Bax, muxalifetin de hakimiyyete gele bilmemesinin bashlica sebebi budur,xalqin evden bayira chixmamasi ve oz geleceyine bigane olmasi.Bizim ictimayyetde chox zereli ve qorxulu xestelik yayilib,biganelik xesteliyi.Bu xesteliyin viruslarini ise hakimiyyet yayib ve yaymaqdadir.Bura qorxu faktorunu da elave ede bilerik.Isden chixarilmaq qorxusu,univerisitetden qovulma qorxusu,ovladinin mekteblerde direktor ve muellimler terefinden sixihdirilmasi qorxusu,sherlenib tutulma qorxusu,durdugun yerde doyulme ve bichaqlanma qorxusunu gostermek olar.Bu iki faktor xalqimizin feal siyasi mubarizesi yolunda en boyuk maneyedir.Indi, biz bu maneyenin aradan qaldirmaq yolunu axtarib tapmaliyiq. Nece edek ki, xalq biganelik ve qorxu hisslerinden azad olsun.Bunun bir yolu var,insanlari melumatlandirmaq,tebligat aparmaq,iqtidarin yanlish ve serishtesiz daxili ve xarici siyasetini onlara basha salmaq yolu ile.Bes bunu nece etmek olar?Iki yolu var,1-cisi kutlevi informasiya vasiteleri ile,yeni televiziyalarla.2-cisi,mitinqlerle.Butun televiziyalar rejimin sert nezareti altindadir,muxalifetchilere ora buraxmaq qadagan edilib.Lakin, bura da gunden-gune,ilden-ile suretyle inkishaf eden internete inam artmaga bashlayib.Internetin televiziyalari evez ede bilmek imkanlari getdikce artmaqdadir.Insanlarin maariflenmesinde internetin, Facebook-un rolu goz qabagindadir.Genclerimizin ve orta yashli vetendashlarimizin internetden istifade etdiyini nezere olsaq,muxalifet uchun bu vasite goyden dushme bir sheydir.Bundan maxsimum istifade olunmalidir.Ikinci yol olan mitinqlere geldikde,kutlevi mitinqlerin teshkilinde yuixarida gosterdiyin biganelik ve qorxu faktorlari mane olur.Chixish yolu ise, butun real muxalifet partiyalarinin bir teshkilatda birleshmesinden ve birleshmish muxalifetin mutamadi mitinqler teshkil etmesinden ibaretdir.Duzdur,ilk mitinqlerde az adam ishtirak edecek,lakin sonradan ishtirakchlarin sayi artan xett uzre boyuyecek.Buna muxalifetin elinde olan qezetler ve internet de komek edecek .Vetendashlarimiz sheherin merkezinde tez-tez tekrarlanan mitinqleri gorub ayilacaq ve qorxu hissleri yavash-yavash eriyecek.Son da ise siyasi feal xalq kutleleri meydanlari zebt edecekdir.Bu ise bashabela iqtidarin sonu demekdir.Men problemin helli yolunu bele gorurem,kimin elavesi varsa yaza biler.

    ОтветитьУдалить
  86. Уважаемый Ильгар бей!Спасибо за вашу столь подробную трактовку вашего понимания проблемы.Вы сами в своем этом ответе на мой вопрос отметили главные проблемы нашего общества.А ведь общество состоит из живых наших сограждан,чью жизнь мы как-будто бы пытаемся улучшить.Вопрос:а если эти люди такие трусливые и так боятся всего и готовы влачить такое существование,зачем же винить во всем только эту власть?Разве на самом этом обществе нет никакой вины?В Коране же сказано,что каждый народ достоин своих правителей!!Значит и мы азербайджанцы как нация и заслуживаем того,что нами уже более 40 лет как баранами правят от отца к сыну эти Алиевы!!Такого нет даже не только в Средней Азии,такого мракобесия нет на всем пространстве бывшего Союза!!!Это же позор!И мне очень стыдно бывает здесь в США,когда американцы в беседах с нами выражают свое недоумение этим фактором.Очень трудно объяснить инертность и беззубость нашего общества только тем,что виноват клан,особенно когда мы кичимся и начинаем им рассказывать про наше великое прошлое и т.д.Перефразируя Жванецкого я бы сказал что у Азербайджана есть только великое прошлое и великое будущее,только нет настоящего настоящее!И в этом идиотизме вы вините только клан?.Нет не только клан!!Но и мы сами!!И опять же возвращаясь к Грузии повторюсь,что в Грузии такое не произошло и не могло произойти потому что,грузины и в первую очередь их элита оказалась намного выше и достойнее в нравственном,гражданском понимании,чем наше.Мне стыдно за мою элиту типа Анара,братьев Ибрагимбековых,Акрама Айлисли,Вагифа Самед оглы и им подобных приспособленцах,которые за материальные блага продали нацию Сатане,в лице Гейдара!!На них ответственности должно быть больше,чем у слесаря!Где же совесть моего народа?Где мой азербайджанский академик Лихачев???Где???И потому нам и трудно разбудить наше общество,так как Гейдар сам ее и создавал эту элиту и всегда подкармливал.Для меня за все годы правления Гейдара после 93 года примером гражданского мужества является покойный Эльмар.И я уверен,чтобы разбудить наш народ сегодня в нашем обществе и политической в частности люди,претендующие на роль лидеров должны быть готовы стать Эльмаром по уровню своей смелости.Вы думаете Эльмар не знал,что его могут убить?Знал!А что у него не было семьи?Была!И его сын до конца жизни будет жить под ореолом сына Героя!Но Эльмар не побоялся и задал и себе и всем вокруг ту планку,где власть его стала бояться,где ее можно и нужно побеждать.Вот поэтому его и убили.Вот туда, на этот уровень и нужно сегодня подниматься в своей решимости прекратить страдания народа и скинуть это ярмо Алиевых нашим лидерам,иначе опять не будет никакого результата.Только за такими лидерами общества,за такой элитой и пойдут массы.В противном случае нами еще долго будут править эти Алиевы,а Карабаха нам не видать никогда!!!Это не приятно слышать,но это так и мы должны набраться в себе мужества и это признать.

    ОтветитьУдалить
  87. Уважаемый Вюсал бей!Уверяю вас,что если в Азербайджане найдется хотя бы 100 человек готовых к самосожжению у ворот Белого Дома в Баку,то и в США всегда найдется 1 человек,кто это повторит у Белого Дома в Вашингтоне!

    ОтветитьУдалить
  88. Ruslan bey,xalqi gunahladirmaq duzgun deyil.Yene de deyirem bu bir biganelik ve fobiyadir,yeni Yapfobiya.Her ikisi xestelikdir,gunah deyil.Bizim meqsedimiz ictimayyeti yoluxdugu bu xestelikden nece sagaldilmasi yollarini axtarib tapmaqdir.Bir iki yolunu men gosterdim,eger kimse bashqa yollarini da bilirse,yaza biler.

    ОтветитьУдалить
  89. Ruslan bey,siz gurculerin bizim xalqdan ustun oldugunu gosterirsiniz,amma onu nezere almirsiniz ki,ele Shevarnadze vaxtinda gurcu muxalifetinin oz sozunu ictimayyete chatdirmasi uchin bir neche televiziya movcud idi.Muxalifet bu televiziyalardan istifade edib oz meqsed ve planlarini xalqa basha sala bilirdi.Dediyim kimi,ictimayyetde siyasi feallaigin qaldirilmasinda TV-lerin rolu hedden artiq boyukdur.Bax, bu faktora gore gurculer bizden chox ustun oldular.Bizim muxalifete ise bashabela iqtidar bu imkani yaratmir.Onlar chox gozel bilirler ki,muxalifetin tv-de 10 deqiqelik chixishi onlarin sonu demekdir.

    ОтветитьУдалить
  90. Indi, yeqin ki sizin orada peyk televiziyasina baxmaq imkaniniz var.Sizden xahish edirem,Azerbaycanin tv-kanallara baxin,isteyir ans,lider,space,atv,aztv,xezer ve diger kanallar olsun.Bir baxin gorun bu tv-ler ne numayish etdirirler,verdikleri proqramlarin seviyyesine baxin.Bu tv-ler butun gunu shor-biznes manislarini ciyildedir,dushuk ve sarsaq latin amerikasi ve hindistan filimlerini gosterirler.Insanlarin biganelik xesteliyine tutulmasinin 1 nomreli sebebi,bax ele budur.Mehs, televiziyalar vasitesi ile hakimiyyet ictimayyeti biganelek virusuna yoluxdurub.
    Biganeliyin ikinci boyuk sebebi,ishsizlik ve kasibchiligin seviyyesinin yuksek hedde olmasidir.Bu sebeb insanlari gundelik chorek-pulu qazanmasi uchun meshgul edir ve onlari siyasi feal olmaga imkan vermir.Muxalifet vetendashi mitinqe devet edende,o deyir ki, men mitinqe gelsem ailemi kim dolandiracaq.Bax ele buna gore de bashabele iqtidar insanlarda biganeliyi saxlamaq uchun yeni muasir zavao ve fabrikler achmir,kasibchiligin seviyyesini yuksek hedde saxlamaga chalishirlar.Hakimiyyetin son mevacib ve pensiya artimlarina fikir verseniz bashabela iqtidarin bu firildagini aydin gore bilersiniz,halbuki dovlete miqdari bilinmeyen neft-qaz dollarlari,avrolari axmaqdadir.

    ОтветитьУдалить
  91. Dear Ruslan! This blog is not a discussing blog.

    ОтветитьУдалить
  92. Уважаемый Ильгар-бей!Я вас прекрасно понимаю и согласен с вашими рассуждениями по поводу возможностей СМИ и в первую очередь силы ТВ.Можете не сомневаться,что живя здесь в СШЛА и не будучи безразличным к судьбе моей Родины я читаю многие наши СМИ,включая от приличных musavat.com и до идиотических day.az,смотрю все наши низкопробные каналы и насколько хватает терпения смотрю.Т.е. я в курсе всего,что происходит в Баку,у меня огромноя родня живет и в Баку и в районах.И потому не думайте,что с вами говорит человек из другой планеты.Я также как и вы живу в режиме он-лайн с тем,что происходит в Азербайджане.Просто живя в США хорошо начинаешь понимать восточную мудрость:"Лицом к лицу лица не увидать,большое видится на расстоянии".И потому мне хотелось бы,чтобы мои земляки и в первую очередь близкие мне по духу люди понимали бы лучше со стороны все то,как воспринимается Азербайджан отсюда.И потому я и даю такие советы.Я согласен со всем тем,что вы говори те,но пока мы сами это не возьмем,нам никто это не даст,тем более добровольно.Игра должна идти на грани фола,т.к. эта власть давно эту грань перешла!!!

    ОтветитьУдалить
  93. Уважаемый Вюсал бей!Скажите пожалуйста,а где написано об этом,что этот блог не для дискуссий?Или это ваше понимание демократии?А может этот блог создан для того,чтобы мы пели бы друг другу дифирамбы и говорили бы ах какие мы хорошие,а власть плохая?Так что ли?Я внимательно вас читаю и еще ни в одном вашем комментарии не прочел критики в адрес оппозиции.А почему?Мы что такие идеальные?А Эльмар между прочим бил и власть и оппозицию и само общество за ее безразличие к своей судьбе.Я именно за такой подход.В Коране написано:"Не сотвори семе кумира!"

    ОтветитьУдалить
  94. Опечатка:"Не сотвори себе кумира!".И вам не кажется странным,что везде в мире во всех блогах люди разговаривают,обмениваются своими рассуждениями,делятся ими,а вы в блоге одного из самых демократичных людей нашей страны начинаете диктовать что писать а что нет?Я уверен,что хозяин блога достаточно терпим к чужому мнению,он это прекрасно показа в бытность Председателем парламента в 92-93.Берите с него пример!

    ОтветитьУдалить
  95. И еще добавлю в догонку,уважаемый Вюсал-бей такую мысль.В сторонниках у Исы Гамбара есть Хикмет Гаджи-заде и есть Эльман Тюрк оглу.Так вот не обижая второго и тем более зная его преданность Азербайджану и национально-освободительному движению,мне все-таки намного хотелось бы полемизировать и обсуждать все проблемы моей страны с такими сторонниками партии Мусават как Хикмет Гаджи-заде,а таких и в Мусавате и нашем обществе достаточно.Тем более на блоге такого уважаемого мною политика,каким безусловно является Иса Гамбар.

    ОтветитьУдалить
  96. Ruslan sen ya ozuvu deli yerine qoymusan yada meni deli hesab edirsen,Bu Bloq Isa beyin bloqudur girishdede yazilib seninle neyi muzakire edek sene ne deyirem ole oz bildiyuvu deyirsen cox shey teleb edirsen ancaq mende sene deyirem biz millet olub yeni biz miletikse bizim dovletimiz olmalidir shukur Allaha ki bunun maketi bizde var hansi dovlet isteyirdik hansinda yashayiriq bes nece edek ki,Istediyimiz Demokratik vetendashi ucun yashayan dovlete sahib olaq eyer biz isteyirikse gozel heyat beraberlik onda her birimiz neyise etmeliyik aciqi men baxiram cox esebi bir diskusiya alinir men alqishlayiram bu bloqa qedem qoyan her bir kesi ve oturub monitorun arxasindan bu bele olsun demekle hec ne duzelmeyecek eyer pis heyati istemirikse onda yaxshiliq uqrunda mubarize aparanlarida bu yoldan cirkindirmemeliyik ve buna gorede men deyirem ki,Kimi qane etmirse cixsin meydana liderlik etsin bu milete qaldi Hikmet Hacizade cox boyuk hormetim var fedakar yolundan donmez herakatcidir.Isa beyinse butun herakat yolunu men hemishe izlemishem bu insan bu gun Azerbaycanimizi xilas etmek ezminde ve layiq olan yeqane insandir Elcibey varisidir siyasi varisi.Belke biri-birimizi duzgun basha dushe bilmedik deyin gorek siz Isa-Qemberin apardiqi mubarizede neyin duzgun olmadiqini gorursunuz eyer varsa catishmamazliq demeli biz milet gunahkariq cunki Bashqanin mubarizesi dinc sivil Demokratik mubarizedir herbi mubarize yox dinc mubarizenin tesir mexanizmide xalqin etiraz dalqasidir eyer bu millet gozu-baqli yatibsa bu mubarizenin neticesi olmayacaq yox eyer bu millet siyasi demoqoqiyani kenara atib muxalif liderini eshidib ardicil demokratik mubarizeye destek verecekse onda aparilan mubarizeninde neticesi olacaq diqetinize gorede cox saq olun.Men indi oturub fikirleshirem ki,men nece komek olum Demokratik dushergeye bunun ucunde Azadliq Radiosunun saytinda bir nece haqsizlar var kecirem olara cavab vermeye,bu unvandada qarishiqliq salmaq isteyenlerinde cavabini biz Musavat terefdarlari layiqince vereceyik.

    ОтветитьУдалить
  97. Уважаемый Вюсал-бей пожалуйста будьте чуть-чуть корректны по отношению к своему собеседнику.Я не позволял себе и никогда не позволю себе вести дискуссию на страничке уважаемого мною человека в не деликатной форме по отношению к вам или кому бы то ни было..Надеюсь вы это учтете.Помните,что эту страничку читают многие,включая и наши недруги и они все должны видеть,что в демократическом лагере достаточно людей,терпимо относящихся к чужому мнению.Теперь по поводу того,что вы написали.Во первых я лично не хотел бы так узко воспринимать Ису Гамбара,как вы это видите.Это ваше право и я ваше мнение уважаю.Но я не считаю Ису Гамбара политическим наследником Эльчибея или кого-бы то ни было!Я постараюсь вам объяснить мою позицию.И покойный Эльчибей и Иса Гамбар со многими другими достойными людьми были в одной команде,которую объединяла идея мусаватизма и идеи партии Мусават созданной Мамед Эмином Расулзаде и его командой.К сожалению власть демократов в 1992-93 годах продержалась недолго.О причинах можно говорить долго,но сейчас разговор не об этом.Так вот я считал и считаю,что сегодня любой политический лидер,который претендует на роль лидера в демократическом лагере должен базироваться именно на этих идеях.Нет идей Эльчибея или идеи Исы Гамбара,Али Керимли или Рауфа Ариф оглы,есть идеи мусаватизма и они были созданы до них.Вот и все!!И Иса Гамбар и возглавляемая им партия сегодня является достойным выразителем именно этих идей.Другое дело,я согласен с тем,что покойный Эльчибей и Иса Гамбар были лидерами национально-освободительного движения,один Президент,а другой спикером парламента и они были единомышленниками и до конца шли вместе.Иса Гамбар по сегодняшний день подчеркивает свое уважительное отношение и покойному Эльчибею и к его памяти.Но это разные вещи,поймите правильно меня.Поэтому мой подход именно такой и я вас уверяю многие также и думают.И потому я сегодня приветствуя объединение в одном блоке на выборах Али Керимли и его сторонников с Исой Гамбаром и его сторонниками,только хотел бы сказать и тем и другим,что паровоз изобретать не надо,его изобрели 90 лет назад и называется это партия Мусават и идеология у нее мусаватизм и вот под это и надо объединять сегодня людей.А кого избрать лидером партии,а кого выдвигать в Президенты это должны решать простые мусаватисты и все те из АХЧ кто приветствует эту идеологию развития Азербайджана.Времена объединения типа АХЧ уже надо оставлять в прошлом.АХЧ прекрасно сделал свое дело и в свое время.Сегодня надо действовать по другому.Не надо повторять ошибок ЯПА,где нет никакой идеологии,где создавали партию под Гейдара и вы знаете,что не станет Ильхама,развалится и ЯП,а будет во главе партии Мусават Иса Гамбар или кто-нибудь другой идея мусаватизма не умрет и мы это видели все 90 лет существования этой партии.Ушел и Мамед Эмин,скончался Эльчибей,сегодня Иса Гамбар у руля и кто бы ни был на его месте он будет обязан продолжать эту линию!!!И это не их линия,это наша линия,ваша,моя,Ильгара и многих других.Надеюсь я ясно выразился.

    ОтветитьУдалить
  98. Уважаемый Вюсал-бей пожалуйста будьте чуть-чуть корректны по отношению к своему собеседнику.Я не позволял себе и никогда не позволю себе вести дискуссию на страничке уважаемого мною человека в не деликатной форме по отношению к вам или кому бы то ни было..Надеюсь вы это учтете.Помните,что эту страничку читают многие,включая и наши недруги и они все должны видеть,что в демократическом лагере достаточно людей,терпимо относящихся к чужому мнению.Теперь по поводу того,что вы написали.Во первых я лично не хотел бы так узко воспринимать Ису Гамбара,как вы это видите.Это ваше право и я ваше мнение уважаю.Но я не считаю Ису Гамбара политическим наследником Эльчибея или кого-бы то ни было!Я постараюсь вам объяснить мою позицию.И покойный Эльчибей и Иса Гамбар со многими другими достойными людьми были в одной команде,которую объединяла идея мусаватизма и идеи партии Мусават созданной Мамед Эмином Расулзаде и его командой.К сожалению власть демократов в 1992-93 годах продержалась недолго.О причинах можно говорить долго,но сейчас разговор не об этом.Так вот я считал и считаю,что сегодня любой политический лидер,который претендует на роль лидера в демократическом лагере должен базироваться именно на этих идеях.Нет идей Эльчибея или идеи Исы Гамбара,Али Керимли или Рауфа Ариф оглы,есть идеи мусаватизма и они были созданы до них.Вот и все!!

    ОтветитьУдалить
  99. И Иса Гамбар и возглавляемая им партия сегодня является достойным выразителем именно этих идей.Другое дело,я согласен с тем,что покойный Эльчибей и Иса Гамбар были лидерами национально-освободительного движения,один Президент,а другой спикером парламента и они были единомышленниками и до конца шли вместе.Иса Гамбар по сегодняшний день подчеркивает свое уважительное отношение и покойному Эльчибею и к его памяти.Но это разные вещи,поймите правильно меня.Поэтому мой подход именно такой и я вас уверяю многие также и думают.И потому я сегодня приветствуя объединение в одном блоке на выборах Али Керимли и его сторонников с Исой Гамбаром и его сторонниками,только хотел бы сказать и тем и другим,что паровоз изобретать не надо,его изобрели 90 лет назад и называется это партия Мусават и идеология у нее мусаватизм и вот под это и надо объединять сегодня людей.А кого избрать лидером партии,а кого выдвигать в Президенты это должны решать простые мусаватисты и все те из АХЧ кто приветствует эту идеологию развития Азербайджана.Времена объединения типа АХЧ уже надо оставлять в прошлом.АХЧ прекрасно сделал свое дело и в свое время.Сегодня надо действовать по другому.Не надо повторять ошибок ЯПА,где нет никакой идеологии,где создавали партию под Гейдара и вы знаете,что не станет Ильхама,развалится и ЯП,а будет во главе партии Мусават Иса Гамбар или кто-нибудь другой идея мусаватизма не умрет и мы это видели все 90 лет существования этой партии.Ушел и Мамед Эмин,скончался Эльчибей,сегодня Иса Гамбар у руля и кто бы ни был на его месте он будет обязан продолжать эту линию!!!И это не их линия,это наша линия,ваша,моя,Ильгара и многих других.Надеюсь я ясно выразился.

    ОтветитьУдалить
  100. И Иса Гамбар и возглавляемая им партия сегодня является достойным выразителем именно этих идей.Другое дело,я согласен с тем,что покойный Эльчибей и Иса Гамбар были лидерами национально-освободительного движения,один Президент,а другой спикером парламента и они были единомышленниками и до конца шли вместе.Иса Гамбар по сегодняшний день подчеркивает свое уважительное отношение и покойному Эльчибею и к его памяти.Но это разные вещи,поймите правильно меня.Поэтому мой подход именно такой и я вас уверяю многие также и думают.И потому я сегодня приветствуя объединение в одном блоке на выборах Али Керимли и его сторонников с Исой Гамбаром и его сторонниками,только хотел бы сказать и тем и другим,что паровоз изобретать не надо,его изобрели 90 лет назад и называется это партия Мусават и идеология у нее мусаватизм и вот под это и надо объединять сегодня людей.А кого избрать лидером партии,а кого выдвигать в Президенты это должны решать простые мусаватисты и все те из АХЧ кто приветствует эту идеологию развития Азербайджана.

    ОтветитьУдалить
  101. Yasha var ol BASHQANIM biz sizinle qurur duyuruq uzun iller bu iyrenclerle apardiqiniz mubarize ve xalqin biganeliyi sizi yolunuzdan dondermedi demeli bu Allahin buyruqudur haqq sizinledir qelebede sizin olacaq berk olaq.

    ОтветитьУдалить
  102. Astarxan vilayetinde baqlanan muqavile Rusiyanin oyunudur neyin bahasina olursa olsun diqtesi ile ishleyen Eliyevi desteklemekdir meqsedleri.

    ОтветитьУдалить
  103. sizler Azerbaycanda movcud olan bu rejimi deyishme shansinizi itirdiniz!hale bunlar guclu rezervi olmayan zaman sizler birleshmediniz!bununla boyuk milletci bir tereftarinizi itirdiniz,guclerinizi mobilize ederek qetiyyetli addim atmadiniz!ve xalqimizin bir qrupu sizin birleshmemenize mentikli sebeb ararmali oldu!rejim bunu anlayarak,sizlere qara piar etdi, yani onun bunun adami di dedi ve bizim adamimizdi dedi onnan da birleshmiller dedi,yuxaridan,bizden tapshiriklari bu du dedi! buna inananlar oldu ve aralandi! amma indi birleshdiniz!! zenn edirem deyishik demokratik yolla mumkun deel!!!Azerbaycanda movcut olan butun guc strukturlari millet ve devlet qorumakla ishleri yokdu hammisi rejimi qorumakla meshquldu!zenn edirem tehlukesizlik xidmeti muxalif dushunenleri izlemek ve klana aid olmayan ish adamlarinin pulunu saymakla meshquldu!Azerbaycan indi jarqonla desek varli bir obyekti yani shirketdi bunlarda mafya kimi oturub xvostuna osmannilarin shivesinnen desek chokub yeyiller ve ozderine briqadalar yaradiflar!bu briqdalarda bizim Muradin yazdigi kimi ailesine chorek pulu qazanib rejime chalishillar!ve oz choreklerini axirinci damla qanina qadar desem sehf ederem chunki fedakarlik yoxdu onlarda deyerem son shansina qadar qoruyacak! xalqimizda mashallah! chox dozumludu ne vecine bizder vetenden chixib chetinlikle hasandlikla qazanib aile ve qoumlara yardim edirik! ac qalmillar!ona gore xalqin ayaga durmasina bir neche sebebden men inanmiram birincisini yuxarida yazdim! yani chox ac deeler! ikncisi ozderini dovletden arali tutullar yani mennen ishderi olmasin kim serevetimizi yeyirse yesin!uchuncu rusyadan ayrilandan beri milletin vetenperverliyi ile hech meshgul olunmadi, milli bir idioloqiya yox kimi di! vetenperverlik bashqa milletlere gore bizde chox azdi! ve yeni nesil! yeni nesil tv de onlara steriotip yaradiflar ve onlara benzemeye chalishir!ekseren de savadsiz boyuyur! bu dogrudu!! mektebde ve ali mektebde her sheyin qiymetini bizler yani Azerbaycanin dishinda olanlar bele bilirik! movcut bu durumda sizler nece mucadile edeceyiniz men yani millet bilmek isteyiriz! onceden sagolun!

    ОтветитьУдалить
  104. isa bey,Siz demokratik deyiseyliyi nece korursunuz?

    ОтветитьУдалить